سه شنبه , ۴ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

دانشمندان به‌دنبال رمزگشایی از علت مرگ کودکان مومیایی شده در معبد کاپوچین

دانشمندان قصد دارند بقایای مومیایی شده‌ی ۲۰۰ ساله تعدادی کودک را که در معبد کاپوچین سیسیل نگهداری می‌شوند، با استفاده از فناوری‌های نوین تجزیه و تحلیل کنند تا درک بهتری از دلایل مرگ آن‌ها بدست آورند.

این اولین مطالعه جامع در مورد کودکان مومیایی شده‌ای است که در کنار صدها مومیایی دیگر در دخمه‌های معروف کاپوچین دفن شده‌اند.

به گزارش یورونیوز، داکتر کیرستی اسکوایرز، استاد باستان‌شناسی دانشگاه استفوردشایر و محقق اصلی این پروژه می‌گوید: «کارهای زیادی روی مومیایی‌های بالغ انجام شده است، اما هنوز چیز زیادی درباره کودکان نمی‌دانیم. ما امیدواریم که به درک بهتری از سن مرگ کودکان، وضعیت سلامت و بیماری‌های احتمالی هم‌چنین علت مرگ آن‌ها برسیم. در این پروژه به نمادهای فرهنگی باقی مانده از آن زمان نیز توجه می‌شود از جمله لباس‌ها و وسایل مربوط به تدفین کودکان؛ تا بینشی در مورد هویت آن‌ها به دست آوریم.»

بیش از ۱۲۸۴ جسد مومیایی شده یا اسکلت آن‌ها در این دخمه‌ها وجود دارد و قدمت آن‌ها به اواخر قرن شانزدهم تا اوایل قرن بیستم باز می‌گردد.

در جریان این پروژه قرار است از فناوری‌هایی مانند اشعه ایکس استفاده شود که به باقیمانده این مومیایی‌ها آسیبی نمی‌زند. در این برنامه قرار است ۴۱ مومیایی بررسی و از هر جسد ۱۴ رادیوگرافی گرفته شود.

اسکن کامل هر مومیایی از سر تا پا نیز برای تخمین سن و جنس آن‌ها هم‌چنین شناسایی علت مرگ انجام می‌شود.

چالش‌های اخلاقی اجرای یک تحقیق علمی

این پروژه در حالی اجرا می‌شود که ایده رفتن به دخمه‌ها و اسکن و تجزیه و تحلیل اجساد کودکان مرده، ممکن است برای برخی آزاردهنده باشد و برای همین همواره سوالاتی از منظر اخلاقی درباره تحقیق درباره مردگان مطرح است.

بحث‌ها در مورد حقوق مردگان و اینکه آیا انجام تحقیقات در مورد آنها یا عکس گرفتن از آن‌ها، در زمانی که نمی‌توانند و رضایت نداده‌اند، اخلاقی است یا نه، هم‌چنان ادامه دارد.

اعتراض‌ها به این کار نیز اغلب در باورهای مذهبی یا رویدادهای مهم تاریخی ریشه دارد و برخی از این فراتر رفته و معتقدند که نباید در زمان استراحت غایی مردگان، آرامش آن‌ها را به هم زد.

داکتر اسکوایرز می‌گوید که در جریان انجام این تحقیق، به ارزش‌ها و باورهای افراد توجه دارند و اخلاق در مرکز این فعالیت علمی است.

او می‌گوید: «ما از اشعه ایکس به جای کالبد شکافی برای تعیین سن مرگ، وضعیت سلامتی در زمان مرگ و علت احتمالی مرگ استفاده می‌کنیم که به این ترتیب مومیایی‌ها به هیچ وجه آسیب نبینند. عکاسی از مردگان نیز تنها برای مقالات دانشگاهی انجام خواهد شد و این عکس‌ها در رسانه‌های اجتماعی منتشر نمی‌شوند.»

او می‌افزاید: «هنگام انتشار گزارش این تحقیقات نیز هیچ مطلبی درباره هویت این افراد فاش نخواهد شد. ما با مسئولان معبد کاپوچین همکاری نزدیکی خواهیم داشت تا اطمینان حاصل کنیم که کار ما اخلاقی است و به شیوه‌ای محترمانه انجام می‌شود.»

اعضای این تیم کار روی این پروژه و تهیه صفحات رادیوگرافی را از نیمه جنوری آغاز کردند؛ پیش‌تر اجرای این کار تحقیقاتی یک بار به دلیل شیوع ویروس کرونا عقب افتاده بود.

 

مطلب پیشنهادی

تغذیه با شیر مادر بر نمرات امتحانات در دوران نوجوانی تاثیر می‌گذارد

رنه پریرا الیاس، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد، براساس پژوهشی نوشته کودکانی که مدت طولانی‌تر از شیر …