یکشنبه , ۳۰ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

ساینس می‌گوید والدین موفق برای موفقیت کودکان‌شان این ۹ کار را انجام می‌دهند

Christina DesMaris

منبع: INC

#کودک‌خبر، کابل: در باره بزرگ‌سالان پرمشغله و موفق مقالات زیادی نوشته شده و این که چه چیزهایی آنان را در مقایسه با دیگران متفاوت ساخته است. اما، اگر پدر و مادر هستید، ممکن است یکی از سوالات مهم و برجسته برای‌تان این باشد که چه کاری را باید انجام بدهید تا کودکان‌تان در زندگی موفق شوند؟ در این‌جا به مواردی اشاره شده که می‌تواند با اقدامات والدین، کودکان در آینده موفق باشند.

۱-به کودکان نگویید به هرچیزی می‌‌خواهید، می‌رسید

براساس مطالعه‌ای که آژانس «C+R Research» روی ۴۰۰ نوجوان انجام داده است، نوجوانان امریکایی به شغل‌هایی که در سال‌های پیشِ‌رو بازار خوبی خواهند داشت، علاقه‌ای ندارند. آنها بیشتر می‌خواهند موسیقی‌دان، ورزشکار یا طراح بازی‌های ویدیویی شوند، درحالی‌که این نوع مشاغل فقط یک درصد از بازار کار امریکا را تشکیل می‌دهند؛ ولی مشاغل موجود در بخش‌های صحت و سلامت، ساخت‌وساز و معاملات مسکن در دهه‌های بعدی آینده‌ی درخشانی خواهند داشت. چرا آنها را به سمت حرفه‌ها و مشاغل پُردرآمد سوق نمی‌دهید که در آنها کمبود بزرگی از کارگران وجود خواهد داشت؟ باید آنها را راهنمایی کنیم و به آنها بگوییم که زندگی همیشه آن‌طور که تصور می‌کنیم و آرزو داریم پیش نمی‌رود و درمورد مسایل مهم زندگی مانند انتخاب شغل باید منطقی و عاقلانه تصمیم بگیریم. به‌جای بال‌و‌پر دادن به رویاپردازی‌ها و تصورات کودکانه باید آنها را به مسیر درستی هدایت کنیم تا بتوانند در زمینه‌ای فعالیت کنند که در آن استعداد دارند و از نظرِ مالی نیز آینده آنها را تامین خواهد کرد.

۲-یک‌جای غذا می‌خورند

تحقیقات سازمانی غیرانتفاعی که خارج از دانشگاه هاروارد فعالیت می‌کند، نشان می‌دهد در کودکانی که حدودا ۵ روز در هفته با خانواده غذا می‌خورند، موارد کم‌تری از سوءمصرف مواد، بارداری در نوجوانی، چاقی و افسردگی مشاهده می‌شود. این کودکان میانگین نمرات بالاتر، واژگان بهتر و عزت‌نفس بیشتری نیز دارند.

۳-وضع محدودیت بر استفاده از صفات نمایشی

تحقیقات نشان داده که مغز خُردسالانی که زمان زیادی را صرف استفاده از صفحات هوشمند می‌کنند، ممکن است تا همیشه تغییر کند؛ به‌ویژه، رشد توانایی‌های خاصی در آنها شامل تمرکز و توجه، واژگان و مهارت‌های اجتماعی دچار مشکل می‌شود. به‌گفته آکادمی طبی کودکان امریکا، AAP، کودکان زیر ۱۸ ماه به‌جز ویدیوچت یا گفت‌وگوی ویدیویی، نباید از تبلت و تلیفون‌های هوشمند هیچ استفاده دیگری بکنند. درمورد کودکان ۲ تا ۵ساله نیز توصیه شده است که زمان کارکردن آنها با تبلت و تلیفون هوشمند را به یک ساعت در روز محدود کنیم. میزان استفاده کودکان بزرگ‌تر از ۵ سال، از صفحه نمایش نیز باید به‌اندازه‌ای باشد که در خواب کافی، ورزش و تعامل اجتماعی اختلالی ایجاد نکند و جایگزین آنها نشود. ای‌‌ای‌پی هم‌چنین می‌گوید که والدین باید استفاده از صفحات نمایشی در میز نان‌خوری، موتر و بستر خواب را ممنوع کنند.

۴-کار کردن بیرون از خانه

در خانه ماندن و مراقبت مادر از کودکان، فواید زیادی برای خانواده دارد؛ ولی پژوهشگران مکتب «کسب‌وکار» هاروارد دریافته‌اند که احتمال شاغل شدن، داشتنِ مسوولیت‌های نظارتی در شغل خود و دریافت حقوق و دستمزد بالاتر در زنانی که مادرانی شاغل داشته‌اند بیشتر از زنانی است که مادران‌شان خانه‌دار بوده‌اند. مردانی که مادران شاغل داشته‌اند نیز بیشتر از سایر مردانی که در کارهای خانه کمک می‌کنند و زمان بیشتری صرف مراقبت و توجه به اعضای خانواده می‌کنند.

۵-از کودکان کار بگیرید

جولی لیثکوت هیمز نویسندهه کتاب «اصول تربیت فرزند» و رییس سابق بخش جدیدالورودهای دانشگاه استنفورد است. او در یکی از برنامه‌های تدتاک در سال ۲۰۱۵ گفت که بر اساس مطالعه هاروارد گرنت، تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد به‌مدت طولانی بر روی انسان‌ها انجام شده است، کسانی که به بالاترین موفقیت‌های شغلی می‌رسند، در دوران کودکی کار کرده‌اند. به‌گفته او، باید از کودکان بخواهیم که در انجام کارهای خانه به ما کمک کنند و به آنها مسوولیت بدهیم؛ کودکان هرچه کار کردن را زودتر شروع کنند، بهتر است.

۶-به تاخیر انداختن تقدیر و پاداش

در آزمایش قدیمی در سال ۱۹۷۲ مقابل هر کودک یک شیرینی گذاشتند و به او گفتند که اگر آن را نخورد، شیرینی دیگری به او می‌دهند و سپس پژوهشگر ۱۵ دقیقه از اتاق خارج می‌شد و کودک را تنها می‌گذاشت. مطالعات انجام‌شده در طول ۴۰ سال بعدی نشان داد کودکانی که در آزمایش مارشمالو (نوعی از شیرینی) توانسته بودند در برابر وسوسه خوردن شیرینی مقاومت کنند، در بزرگ‌سالی به افرادی با مهارت‌های اجتماعی بهتر و نمرات امتحانی بالاتر تبدیل شدند و شیوع سوءمصرف مواد نیز در آنها پایین‌تر بود. هم‌چنین این کودکان در بزرگ‌سالی کم‌تر دچار چاقی شدند و توانایی آنها در مقابله با استرس نیز بیشتر بود.

برای این‌که به فرزندان خود کمک کنیم که این مهارت را به دست بیاورند، به آنها یاد بدهیم که هر روز خود را ملزم به انجام کارها و وظایفی بکنند و حتی زمانی که تمایلی به انجام آنها ندارند، از انجام آنها سر باز نزنند.

جیمز کلیر نویسنده و سخنرانی که درمورد عادت‌های افراد موفق مطالعه می‌کند، می‌گوید: «بهترین‌ها در هر رشته‌ای، مانند ورزشکاران، موسیقی‌دانان، مدیرعامل‌ها ها و هنرمندان، همگی از هم‌رشته‌ای‌های خود استوارتر و ثابت‌قدم‌تر هستند. آنها هر روز عمل‌کرد موفق و چشم‌گیری دارند و بهترین‌ها را ارایه می‌دهند، درحالی‌که دیگران گرفتار ضرورت‌ها و نیازهای زندگی روزمره هستند و در نبردی همیشگی میان تعلل و انگیزه مبارزه می‌کنند.»

۷-برای کودکان‌ خود کتاب می‌خوانند

پژوهشگران دانشکده طبی دانشگاه نیویارک دریافته‌اند کودکانی که والدین آنها برای‌شان کتاب می‌خوانند، چهار سال بعد و پیش از شروع مکتب، زبان، سواد و مهارت‌های اولیه خواندن بهتری دارند. هم‌چنین فرزندانی که در کودکی به کتاب‌خوانی علاقه دارند، در آینده افرادی می‌شوند که برای سرگرمی مطالعه می‌کنند و همین عادت خوب، مزیت‌ها و فواید خاص خودش را دارد.

داکتر آلیس سالیوان، از مطالعه هم‌گروهی یا «کوهورت بریتانیا» برای بررسی ویژگی‌های مختلف ۱۷ هزار نفر در بریتانیا استفاده کرده است. او در گاردین می‌نویسد: «کودکانی با پیش‌زمینه اجتماعی مشابهی را که به توانایی‌های آزمایش‌شده مشابهی دست یافته بودند در سنین ۵ و ۱۰ سالگی مقایسه کردیم. در نتیجه، به این حقیقت رسیدیم که کسانی که در ۱۰سالگی مکرراً کتاب می‌خوانند و در ۱۶سالگی بیش از یک بار در هفته مطالعه می‌کنند، نسبت به کسانی که مطالعه کم‌تری دارند، در آزمون‌ها نتایج بهتری کسب می‌کنند. به‌عبارتِ‌ دیگر، مطالعه برای لذت و سرگرمی با پیشرفت ذهنی بیشتر در واژگان، املا و ریاضیات مرتبط است.»

۸-کودکان خود را به مسافرت‌کردن تشویق می‌کنند

انجمن مسافرتی دانش‌آموزان و جوانان،  SYTA، در نظرسنجی از ۱۴۳۲ آموزگار امریکایی درمورد تاثیرات مثبت مسافرت‌های بین‌المللی دانش‌آموزان، نتایج زیر را به دست آورد:

  • اشتیاق برای مسافرت‌های بیشتر: ۷۶٪؛
  • افزایش تحمل فرهنگ‌ها و قومیت‌های دیگر: ۷۴٪؛
  • افزایش اشتیاق برای دانستن/ یادگیری/ کشف‌کردن: ۷۳٪؛
  • افزایش اشتیاق برای امتحان‌کردن غذاهای مختلف: ۷۰٪؛
  • افزایش استقلال، عزت‌نفس و اعتماد به نفس: ۶۹٪؛
  • افزایش کنجکاوی فکری: ۶۹٪؛
  • افزایش تحمل و احترام: ۶۶٪؛
  • بهبود تواناییِ سازگارشدن و دقت: ۶۶٪؛
  • خوش‌معاشرت‌تر و خوش‌برخوردتر شدن: ۵۱٪؛
  • افزایش توانایی بیان عقاید و افکار خود: ۵۱٪؛
  • افزایش احتمال پذیرش در دانشگاه‌ها: ۴۲٪.

اگر نمی‌توانید فرزندتان را به خارج از کشور بفرستید یا در سفرهای خارجی او را همراه خود ببرید، نگران نباشید. در این مطالعه درمورد مسافرت‌های داخلی نیز از آموزگاران سوال شد و نتایج به‌دست‌آمده مزیت‌های مشابهی را نشان داد.

۹-می‌گذارند شکست بخورند

گرچه این مورد عجیب و غیرمنطقی به نظر می‌رسد، ولی یکی از بهترین کارهایی است که والدین می‌توانند برای فرزندان خود انجام دهند. داکتر استفانی اولیری روان‌شناس بالینیِ متخصص در عصب‌روان‌شناسی یا نوروسایکولوژی و نویسنده کتاب «فرزندپروری در دنیای واقعی: قوانین تغییر کرده‌اند» است. به‌گفته او، شکست از چندین جهت برای کودکان مفید است: نخست، تجربه شکست به فرزندتان کمک می‌کند مبارزه‌کردن را یاد بگیرد: مهارتی که بی‌شک در زندگی واقعی به آن نیاز خواهد داشت؛ شکست هم‌چنین برای او تجربه‌ای در زندگی ایجاد می‌کند که برای ارتباط برقرار کردن به‌شکلی واقعی و حقیقی با هم‌سالان لازم است؛ به چالش کشیده‌شدن و تلاش‌کردن، نیاز به سخت‌کوشی و تلاش مستمر را نیز به او القا می‌کند و به او نشان می‌دهد که این ویژگی‌ها حتی بدون جایزه، ستاره طلایی یا بالاترین نمره هم ارزشمند هستند.

با گذشت زمان، کودکانی که تجربه شکست را پشت‌سر گذاشته‌اند، انعطاف‌پذیر و قوی می‌شوند و برای انجام وظایف و کارهای سخت اشتیاق بیشتری دارند؛ چون از شکست نمی‌ترسند. به‌گفته داکتر استفانی اولیری، نجات‌دادن فرزندتان این پیام را به او می‌دهد که به توانایی‌های او اعتماد ندارید. او می‌گوید: «اشتیاق شما برای مبارزه و تلاش‌کردن فرزندتان به او نشان می‌دهد که توانایی‌های او را باور دارید و او می‌تواند با هر نتیجه‌ای، حتی نتایج بد نیز روبه‌رو شود.»

 

مطلب پیشنهادی

نوزادانی که با «دُم» به دنیا می‌آیند؛ عضو بجامانده از اجداد انسان‌ها یا نقص مادرزادی؟

برخی از نوزادان با چیزی شبیه به «دُم» به دنیا می‌آیند. امری که به لحاظ …