دوشنبه , ۳۱ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

ده نکته برای افزایش تمرکز در کودکان

Ramez Sasson

منبع: success consciousness

#کودک‌خبر، کابل: آیا برای فرزندان‌تان سخت است که روی کارهایش تمرکز کند؟

تمرکز کردن برای کودکان روی یک کاری بیش از چند دقیقه دشوار است، اما این مساله تا حدی به‌خاطر کنجکاو بودنش، انعطاف‌پذیری و داشتن انرژی بالا، برای کودکان طبیعی است. با این حال، تمرکز یک مهارت مهم در یادگیری، انجام کارخانگی و هر کار دیگر است.

افراد بزرگسال روش‌های گوناگون روانشناختی و طبی مانند تابلیت‌های تقویت حافظه را در اختیار دارند تا بتوانند با آن تمرکزشان را افزایش دهند، اما استراتژی لازم برای تقویت تمرکز در کودکان متفاوت از بزرگ‌سالان است.

شما می‌توانید به کودک‌تان از طریق روش‌های گوناگون کمک کنید تا  بتوانند تمرکزشان را تقویت یا افزایش دهند. این گام‌ها به کودکان عادت‌ها و قوانین خاصی را یاد می‌دهد و می‌توانند به کمک آنها در زمان انجام کارهایش راحت‌‌تر تمرکز کرده و کم‌تر بی‌قرار باشند.

اول: کارها و مسوولیت‌های کلان را تقسیم کنید

کارهای کلان نیازمند تمرکز و نظم بالایی است و بنابراین تقسیم کردن آن به کارهای کوچک‌تر می‌تواند بسیار نتیجه‌بخش باشد. این روش می‌تواند هم در انجام کارخانگی مکتب، هم در کارهای خانه و هم در یادگیری مهارت‌های جدید به کمک کودک شما بیاید.

بیشتر بخوانید:

شش نکته در باره این‌که چگونه کودکان خود را تحسین کنیم

چگونه برای تربیت کودک‌ خود اقدام کنیم

چطور تفکر خلاقانه‌ی کودکان را گسترش بدهیم؟

یک روش جادویی برای تقویت تمرکز کودکان بدون جایزه و تنبیه

انجام کارهای کوچک که مجموع آنها منجر به انجام یک کار بزرگ‌تر می‌شود، حس پیشرفت را در افراد ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا بتوانند راحت‌تر تمرکز کنند.

کارهای بزرگ نیازمند زمان و تمرکز بیشتر است و افراد برای انجام آنها باید خودشان را وقف آن کار کنند. این منجر به خستگی فرد شده و باعث می‌شود تا افراد نسبت به انجام کار بی‌میل شوند. کارهای کوچک به سادگی انجام می‌شوند و نیاز به مقاومت بالا ندارند.
دوم: کاهش عوامل پریشانی

ممکن است کودکان به انجام یک کاری علاقه داشته باشند اما نتوانند به عوامل پریشانی یا پاشان شدن حواس‌شان بی‌توجهی کنند. شما باید فضایی که در آن کودکان مشغول یادگیری هستند، درس می‌خوانند و یا به انجام کاری می‌پردازند را تا حد ممکن از عوامل پاشان شدن حواس خالی کنید. به ویژه نسبت به اثرات تماشای تلویزیون توسط کودکان، موزیک بلند، آلودگی‌های صوتی گوناگون و هرچیز دیگری که حواس کودک را پاشان می‌کند دقت داشته باشید.

سوم: تلویزیون و موبایل

ایده‌ی خوبی نیست در زمان انجام کار خانگی توسط کودکان، تلویزیون ببینند چرا که حواس آنها را تا حد بسیار زیادی پاشان می‌کنید. ارسال پیام در شبکه‌های اجتماعی نیز تمرکز کودکان را دچار مشکل می‌کند. توصیه می‌شود کودکان از گوشی موبایل در زمان انجام کارخانگی و یادگیری مطالب استفاده نکنند.

چهارم: کارخانگی همه روزه در یک وقت مشخص انجام شود

تکرار کارهای مشابه روزانه در ساعت مشابه به مرور زمان تبدیل به عادت می‌شود. اگر کودک در ساعت مشابه هر روز به انجام کارخانگی خود بپردازد پس از یک مدت، وقتی آن زمان مشخص شده فرا می‌رسد تمرکز بیشتری برای انجام کار و مسوولیت خود خواهد داشت. در واقع ذهن می‌داند که زمان تعیین شده برای انجام مسوولیت فرا رسیده است و از این‌رو، اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار را در فرد ایجاد می‌شود.

پنجم: به انجام کارهای فزیکی تشویق کنید

برخی فعالیت‌های فزیکی مانند بازی، دویدن و برخی ورزش‌ها در بین انجام کارهای گوناگون باعث می‌شود تا انرژی اضافی کودکان تخلیه گردد. این کار باعث می‌شود تا کودکان کم‌تر بی‌قراری کنند، خسته نشوند و راحت‌تر تمرکز نمایند.
ششم: به کودکان اجازه بازی کردن و ساعت‌تیری کردن بدهید

مسوولیت دادن به انجام کارهای بسیار زیاد به کودکان و نیز درگیر کردن آنها با فعالیت‌های بیش از حد، خستگی و فرسایش مغز کودکان را در پی خواهد داشت. به عنوان یک پدر و مادر باید به آنها کمک کنید تا زمان کافی برای تفریح و شادی را داشته باشند و احساس فشار نکنند.

هفتم: استراحت کافی داشته باشد

کمک کنید تا کودکان به اندازه کافی بخوابند و در طول روز نیز به اندازه کافی استراحت کنند.

هشتم: زمان رسیدن به هدف را مشخص بسازید

تعیین زمان برای رسیدن به یک هدف، به کودکان کمک می‌کند تا تمرکز کنند و در زمان تعیین شده آن را به انجام برسانند. با این‌حال، شما باید حواس‌تان باشد که برخی از کودکان وقتی که زمانی برای انجام کار تعیین می‌شود و یا زمان در نظر گرفته شده غیرمعقول و کم است، احساس فشار می‌کنند. این فشار باعث ایجاداسترس در کودکان می‌شود که نتیجه آن از دست رفتن تمرکز است.

نُهم: اجازه دهید تا بازی‌های فکری انجام دهند

شما می‌توانید توانایی تمرکز در کودک‌تان را با بازی‌هایی که نیازمند فعالیت مفید ذهنی هستند، افزایش دهید و بهبود بخشید. انواع گوناگونی از این بازی‌ها وجود دارد که می‌توانید آنها را از اسباب‌‌بازی فروشی‌ها تهیه نمایید. بازی‌هایی که نیازمند تمرکز، برنامه‌ریزی و به طور کلی فعالیت ذهنی هستند، می‌توانند تفریح را با تمرکز ترکیب کرده و موجب افزایش تمرکز کودکان شوند.

دهم: قبل از شروع کار جدید، فاصله زمانی ایجاد کنید

زمانی که کودک شما درگیر کاری است به او بگویید که بعد از آن چه کاری باید انجام دهد اما یک فاصله زمانی را بین پایان کار فعلی و انجام کار بعدی در نظر بگیرید. این موضوع زمانی از اهمیت بالایی برخوردار است که کودک شما در حال انجام کاری است که آن را دوست دارد و از آن لذت می‌برد چرا که ممکن است توقف آن و انجام کارهای دیگر برای او دل‌گیرکننده باشد.

 

مطلب پیشنهادی

آنچه را که باید در باره معنی و مفاهیم لبخند نوزادان بدانیم

دانشمندان می‌گویند لبخند نوزادان که تقریباً از بدو تولد آن‌ها شروع می‌شود، می‌تواند اطلاعات زیادی …