یکشنبه , ۱۶ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

۱۲ نکته برای تشویق نوزاد به منظور ایستادن و برداشتن نخستین گام

Marisa Nastasi

منبع: Bellamy’s Organic

کودک‌خبر: یکی از زیباترین صحنه‌های زندگی وقتی است که می‌بینید کودک‌تان همه تلاش خود را بکار می‌گیرد تا برای اولین بار بایستد. مانند نشستن و گردن گرفتن نوزاد، ایستادن برای اولین‌بار نیز یک نقطه عطف مهم در زندگی کودک شماست؛ چراکه در این هنگام کودک به یک باره تمام عضلات خود را هماهنگ کرده و می‌ایستد. در این مطلب به چند تمرین برای ایستادن نوزاد می‌پردازیم.

زمان نورمال ایستادن نوزاد

هرچند که به طور دقیق نمی‌توانیم زمان ایستادن را تعیین کنیم، چرا که همه نوزادان شبیه به هم نیستند، اما اغلب یک نوزاد در دوره‌ی ۹ الی ۱۲ ماهگی برای اولین بار می‌ایستد. نوزاد از هر چیزی، از چوکی و میز گرفته تا پای شما، برای ایستادن کمک می‌گیرد. اما توجه کنید که نباید از تاخیر در ایستادن نوزاد احساس نگرانی کنید؛ در عوض فرصت‌های سرگرم‌کننده، ایمن و حمایت‌کننده برای تمرین دادن او فراهم کنید. نگران نباشید، نوزاد شما بلاخره این کار را انجام خواهد داد و دیگر هیچ چیز نمی‌تواند او را متوقف کند.

تشویق برای ایستادن و راه رفتن

تشویق کودک خود برای ایستادن چیزی بیش از آن است که فقط به عنوان یک تغییر فیزیکی جدید به آن نگاه کنید. آموزش ایستادن مغز او را نیز تحریک می‌کند. به عبارت بهتر تشویق به ایستادن تحریک ذهنی او را نیز بالا می‌برد.

برای این‌که نوزاد شما بتواند بایستد، باید از قدرت عضلانی کافی برخوردار باشد. این قدرت از غلتیدن، نشستن و سینه‌خیز رفتن و چهار دست‌وپا رفتن او حاصل خواهد شد. بنابراین سعی کنید او را هرچه بیشتر در انجام این فعالیت‌ها تشویق کنید و موارد زیر را در نظر بگیرد.

۱-زود شروع کنید

اکثر نوزادان از سن ۴ تا ۵ ماهگی، وقتی که آن‌ها را به صورت ایستاده می‌گیرید، پاهای خود را به زمین می‌زنند و برای ایستادن تلاش می‌کنند. بیشتر آن‌ها زانوهای خود را خم می‌کنند و بالا و پایین می‌روند. این فعالیت کودک شما را به ایستادن روی پا‌های خود عادت می‌دهد و می‌تواند برای قوی کردن عضله در پا‌ها و باسن شروع خوبی باشد.

۲-او را به ایستادن بیشتر تشویق کنید

زمانی که کودک با کشیدن خودش به سمت بالا برای ایستادن آشناست، شروع به حرکت به سمت شما خواهد کرد. شما می‌توانید با قرار دادن اسباب بازی‌ها در مسیر، او را به این حرکت بیشتر تشویق کنید. این حرکات استقامت کودک را تقویت کرده و باعث می‌شود عضلات پا و ران او نیز قوی‌تر شوند.

۳- به روش صحیح او را حمایت کنید

اگر با دست‌های خود، برای حمایت از نوزاد، مراقب پا‌های او هستید و پاهای او را می‌گیرید، کاملاً در اشتباه هستید. بیشتر والدین معتقد هستند که این روش خوبی برای ارایه پشتیبانی هنگام یادگیری ایستادن است. اما متاسفانه، این حمایت نادرست شما باعث می‌شود که نوزاد شما بدن خود را به سمت جلو خم کند. دلیل این امر این است که او خارج از تعادل است و در تلاش است تا به مرکز ثقل خود برسد. به جای این کار، حمایت خود را روی بدن او متمرکز کنید. این کار باعث می‌شود که پا‌های او به جای کج شدن، روی زمین محکم بماند هم‌چنین این کار به تقویت قدرت عضلات و استخوان‌ها نیز کمک می‌کند.

۴-اجازه دهید نوزاد پابرهنه بایستد

داکتران اطفال به‌طور کلی توصیه می‌کنند که تا جایی که ممکن است نوزاد را پابرهنه نگه دارید. کودکان با احساس کردن زمین، می‌توانند تعادل ایستادن خود را تنظیم کنند. هم‌چنین توجه داشته باشید که سطوح مختلف به استفاده متفاوتی از مفاصل، ماهیچه و حالت بدنی نیاز دارند؛ پس زمانی که کودک شما کفش داشته باشد نمی‌تواند این سطوح را احساس کرده و در نتیجه این کفش‌ها مانع فرآیند یادگیری می‌شود.

۵-نوزاد را به گرفتن چیزی تشویق کنید

اقدام برای دست زدن چیزی، یک مهارت بسیار مهم است که کودک شما را در ایستادن روی پای‌اش به شدت پشتیبانی خواهد کرد. هنگامی که کودک با گرفتن میز توانسته است بایستد، یکی از اسباب بازی‌های او را بردارید و کنار پای او بگذارید. در همین‌حال، او را تشویق کنید که خم شده و اسباب‌بازی خود را بردارد. در واقع این حرکت ایستادن و خم شدن، عضلات مفصل ران و پا‌های او را به خوبی تقویت خواهد کرد.

۶-اسباب بازی‌ها را روی سطوح در دسترس بگذارید

تمرین برای ایستادن نوزاد با این روش، بسیار موثر است. اسباب‌بازی‌های کودک را از محل معمولی خود برداشته و آن‌ها را روی سطحوح قابل‌ دسترس قرار دهید تا کودک را به بالا و پایین رفتن تشویق کند. اگر او در تلاش است تا خود را بالا بکشد، با قرار دادن دست خود زیر باسن او، به او کمک کنید.

۷-وسایل متحرک و سبک را از اطراف دور کنید

اگر چوکی‌های شما سبک است و به راحتی جابه‌جا می‌شوند، آن‌ها را از کودک خود دور کرده و وسایل محکم و غیرمتحرک را جایگزین آن‌ها کنید. چراکه اگر چوکی به سمت او چپه شود، موجب ترس او شده و از تلاش دوباره او برای ایستادن جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:

راه‌های آسان گسترش ذخیره‌ واژگان کودکان نوپا

فحاشی و بد حرفی کودکان نوپا و راه‌های جلوگیری آن

کودکان نوپا قادر به درک اطرافیان خود هستند، مراقب رفتارتان باشید

برای کودکان نوپا، هنگام خواب کتاب بخوانید

۸-از محافظ استفاده کنید

در همه‌ی خانه‌ها قسمت‌های خطرناکی است که کودک می‌تواند به آنجا سرک بکشد. اما شما با به‌کارگیری محافظ، از آسیب دیدن نوپای خود پیش‌گیری کنید. برق و لبه‌های تیز میز از جمله جا‌هایی است که نوزاد را در معرض آسیب قرار می‌دهد. با پوشاندن این قسمت‌ها به وسیله محافظ‌های مخصوص، از هر آسیب احتمالی پیش‌گیری کنید. هم‌چنین اگر برای گرم نگه داشتن پا‌های نوزاد، به پای او جوراب پوشانده‌اید، جوراب ضد لغزش را انتخاب کنید تا از سر خوردن او جلوگیری شود.

۹-موسیقی پخش کنید

تاثیر موسیقی بر نوزادان غیرقابل انکار است؛ آن‌ها عاشق موسیقی هستند. در هنگام پخش شدن موسیقی، با تکان دادن پا‌ها به حالت رقص، عضلات پاهای آن‌ها تقویت خواهد شد. بنابراین موسیقی شادی را پخش کرده و از هیجان و حرکات دلبند خود لذت ببرید.

۱۰-نوزاد را به جستجوی بیشتر تشویق کنید

هرچه کودک بیشتر در صدد کشف دنیای اطراف خود برآید، با سرعت بیشتری برای قدم برداشتن تلاش خواهد کرد. بنابراین در این تلاش و پشتکار، با او همراه شوید و او را تشویق کنید.

۱۱-دیگران را در معرض دید او قرار دهید

کودکان به راحتی تحت‌تاثیر قرار گرفته و در واقع از تماشای دیگران، مسایل را بهتر یاد می‌گیرند. وقتی کودک شما ببیند که نوزاد دیگری در حال تلاش برای ایستادن است او هم به تقلید از آن نوزاد، شروع به تلاش برای ایستادن خواهد کرد.

۱۲-خوشحالی خود را با کف زدن نشان دهید

وقتی نوزاد در حال تلاش برای ایستادن است، با خوشحالی و کف زدن به او انگیزه بیشتری دهید. شک نکنید که او بعد از دیدن دست زدن شما، ذوق زده می‌شود و انگیزه‌اش دو چندان می‌شود.

تشویق کودک برای ایستادن چیزی بیشتر از آموزش یک نقطقه‌ی فیزیکی است. ایستادن با ایجاد تغییر در محیط، مغز نوزاد را تحریک می‌کند و بنابراین تحریک ذهنی را نیز به دنبال دارد.

 

مطلب پیشنهادی

تغذیه با شیر مادر، خطر چاقی کودکان را کاهش می‌دهد

تحقیقات نشان می‌دهد تغذیه با شیر مادر خطر چاقی در دوران کودکی را کاهش می‌دهد. …