دوشنبه , ۳۱ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

وجود مواد سمی در شیر مادر؛ زنگ خطری برای نوزادان

یک پژوهش جدید سطح مواد کیمیاوی مسموم‌کننده «پی‌اف‌تِی‌اس» (مواد کیمیاوی پایدار) در نمونه شیر پنجاه مادر امریکایی را «نگران‌کننده» توصیف کرده است.

به نقل از ایندیپندینت، نتایج این پژوهش که ابتدا در نشریه گاردین منتشرشد، نشان می‌دهد که میزان مواد کیمیاوی مسموم‌کننده در شیر این مادران حدود دو هزار برابر سطحی بوده است که کارشناسان بهداشتی ایمن خوانده‌اند.

اریکا شرِدِر، یکی از مولفان این گزارش، به گاردین گفته است: «این پژوهش نشان می‌دهد که احتمالاً شیر مادران در سراسر امریکا مسموم بوده و این مواد کیمیاوی آنچه را قرار است بهترین ماده غذایی در طبیعت باشد، آلوده کرده است.»

عناصر پُلیفلوروُآلکیل و پِر که به «پی‌اف‌اِی‌اس» یا «مواد کیمیاوی پایدار» موسوم‌اند پس از رها شدن در اتمسفر به آسانی تجزیه نمی‌شوند.

این رشته مواد کیمیاوی به دلیل ماهیت مقاوم‌شان در محصولات متعدد مصرفی مثل مواد تمیزکننده، وسایل و ظروف آشپزخانه، بسته‌بندی مواد غذایی و ابزار فرآوری مواد غذایی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

۱۴ ماده غذایی که مادران نباید در زمان شیردهی مصرف کنند

نوشیدن شیر هنگام شیردهی، خطر ابتلای کودک به آلرژی غذایی را کاهش می‌دهد

پنج نکته فوق‌العاده مفید صحی برای شیردهی سالم

اداره نظارت بر مواد غذایی و داروی امریکا می‌گوید: «انبوه برخی مواد “پی‌اف‌ای‌اس” در بدن انسان و حیوان در آزمایش‌های خون آن‌ها نیز نشان داده شده است.»

این نهاد می‌افزاید: «هرچند داده‌های مرتبط با پیامدهای بالقوه انباشته شدن برخی “پی‌اف‌ای‌اس”ها هم‌چنان در دست تحقیق است اما شواهد موجود حاکی از آن است که این مواد می‌تواند عامل معضلاتی جدی برای سلامتی باشد.»

این گزارش که مورد تایید دیگر کارشناسان قرار گرفته روز پنجشنبه،۱۳ می، در نشریه «اِنوایروُنمنتال سایِنس اَند تِکنالاجی» یا علوم محیط زیستی و فناوری منتشر شد، حاکی از آن است که میزان مواد کیمیاوی پایدار خطرناک در نمونه‌های شیر مادران بین ۵۰ بخش در هر تریلیون (پی‌پی‌تی) تا بیش از ۱۸۵۰ پی‌پی‌تی بوده است.

هرچند استاندارد خاصی برای میزان مواد کیمیاوی در شیر مادر در نظر گرفته نشده است اما نهاد مدافع سلامت عمومی موسوم به «اِنوایرونمنتال وُرکینگ گروپ» یا گروه کار محیط‌زیست، راهنمایی منتشر کرده که حداکثر میزان مواد کیمیاوی در آب آشامیدنی را یک پی‌پی‌تی تعیین کرده است.

سازمان دیگری به نام آژانس فدرال ثبت امراض و مواد مسموم‌کننده وابسته به وزارت صحت و خدمات اجتماعی امریکا، میزان مواد کیمیاوی پایدار در آب آشامیدنی کودکان را ۱۴ پی‌پی‌تی تعیین کرده است.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت محدود بودن وسعت این آزمایش‌ها به تنها ۵۰ نمونه است.

شیلا ساتیانارایانا، مولف دیگر این پژوهش و متخصص بیماری‌های کودکان در دانشگاه واشینگتن می‌گوید تنیجه این تحقیق‌ها معرف این واقعیت است که «این مواد کیمیاوی چنان تمام جنبه‌های زندگی و تغذیه را گرفته‌اند که مشکل می‌توان گفت چه اقشاری در معرض بیشترین میزان آن قرار دارند.»

هزاران نوع ماده کیمیاوی «پی‌اف‌ای‌اس» در تولید کالاهای کارخانه‌ای به کار می‌رود. نشریه گاردین خاطرنشان می‌کند که این پژوهش با ادعای صنایع کیمیاوی دایر بر این‌که نسل‌های جدید «پی‌اف‌ای‌اس» در بدن انسان انباشته نمی‌شود، مغایرت دارد.

خانم شردر می‌گوید: «این پژوهش حاوی شواهد بیشتری است که نشان می‌دهد شرکت‌ها در حال حاضر موادی را در کالاهای تولیدی‌شان استفاده می‌کنند که مشابه مواد مسموم‌کننده از خط خارج شده عمل می‌کند. این مواد وارد شیر مادر شده و کودک را در مرحله بسیار آسیب‌پذیر رشدش در معرض خطر قرار می‌دهد.»

مطلب پیشنهادی

تغذیه با شیر مادر بر نمرات امتحانات در دوران نوجوانی تاثیر می‌گذارد

رنه پریرا الیاس، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد، براساس پژوهشی نوشته کودکانی که مدت طولانی‌تر از شیر …