دوشنبه , ۳۱ ثور ۱۴۰۳
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

تنها یک ‌درصد نوزادان به شیر حساسیت دارند

بر اساس یک پژوهش جدید، داکتران حساسیت به شیر را در هزاران نوزاد اشتباه تشخیص می‌دهند.

یافته‌ها حاکی از آن است که از حدود ۱۳۰۰ کودکی که در این پژوهش در انگلستان و ولز بررسی شدند، سه‌چهارم آن‌ها تا وقتی یک ساله شوند دست‌کم دو مورد از «علایم» حساسیت به شیر را نشان داده‌اند.

این علایم می‌تواند مواردی مانند گریه بیش از حد، استفراغ شیر، جوش‌های پوستی، اسهال، قبضیت، و بروز اگزما را شامل شود، اما پژوهشگران می‌گویند این‌ نوع ناراحتی‌ها معمولاً میان نوزادان‌ شایع‌اند و میزان شیوع آن‌ها سبب می‌شود تشخیص حساسیت واقعی دشوار شود.

یافته‌های پژوهشگران، که در نشریه حساسیت بالینی و آزمایشی (Clinical & Experimental Allergy) منتشر شد، حاکی از آن است که فقط یک درصد نوزادن به شیر حساسیت دارند و این عارضه اغلب بی‌مورد و نابجا تشخیص داده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

پنج راه برقراری رابطه‌ی عاطفی با نوزادان و تغذیه با شیر مادر

۱۱ فایده‌ای که تغذیه با شیر مادر برای نوزاد و مادر دارد

تغذیه با شیر مادر، بیش از ۲۲ درصد نوزادان را از معلولیت‌های بعدی نجات می‌دهد

بر اساس یافته‌های این پژوهش، یک‌چهارم والدین هر ماه گزارش می‌دهند که کودک‌شان دست‌کم دو مورد از علایم احتمالی «خفیف تا متوسط» را دارد.

بیشترین تعداد علایم در سه ماهگی است‌، وقتی تمام نوزادانی که در این پژوهش بررسی شدند فقط از شیر مادر تغذیه می‌کردند.

در شش ماهگی، تعداد نوزادانی که دو علامت یا بیشتر داشتند چه در آن‌هایی که شیر گاو مصرف می‌کردند و چه در آن‌هایی که شیر گاو مصرف نمی‌کردند، تفاوتی نداشت.

یافته‌های این پژوهش برمبنای پرسش‌نامه‌هایی بوده است که در آن‌ها، والدین هر ماه وضعیت سلامت عمومی و غذاهای مصرفی نوزادشان را تا وقتی یک ساله شود، گزارش می‌کردند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که بیشتر علایم فهرست‌شده در راهنمای حساسیت به شیر گاو شایع و عادی‌اند و در اثر حساسیت واقعی به شیر ایجاد نمی‌شوند.

داکتر رزی وینسنت، نویسنده اصلی این مقاله پژوهشی، گفته است: «ما میزان شیوع علایم حساسیت به شیر بر اساس آنچه در راهنما تعریف شده را در ۱۳۰۳ نوزاد بررسی کردیم. راهنماها به موارد عادی در نوزادان برچسب حساسیت احتمالی به شیر می‌زنند که ممکن است به افزایش تشخیص بی‌مورد و نابجای حساسیت به شیر منجر شود.»

او در ادامه افزود: «تصور کلی این است که فواید وجود راهنما از نبودش بیشتر است. اما راهنماهای مفید باید پشتوانه‌ای از داده‌های مستدل داشته باشند تا از مضرات تشخیص بی‌‌مورد و نابجا اجتناب شود که ضررش بیشتر از آسیب تشخیص ندادن یا تاخیر در تشخیص حساسیت به شیر است که می‌خواهند از آن جلوگیری کنند.»

داکتر مایکل پرکین، پژوهشگر ارشد و متخصص حساسیت کودکان از موسسه پژوهشی سلامت جمعیت در دانشکده سنت‌ جورجز دانشگاه لندن، اضافه کرد: «نسبت دادن اشتباه این علایم به حساسیت به شیر گاو نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه ممکن است با منع تغذیه از شیر مادر، باعث آسیب شود.»

حساسیت به شیر گاو در کودکان دو نوع مشخص دارد: با دخالت پادتن ایمونوگلوبولین ایی (IgE) و بدون دخالت پادتن ایمونوگلوبولین ایی (non-IgE).

حساسیت با دخالت پادتن ایمونوگلوبولین ایی اغلب ظرف یک ساعت پس از اولین مواجهه نوزاد با شیر از قبیل ماست معمولی، شیر خشک یا در ترکیب غذای کمکی، رخ می‌دهد. بروز حساسیت بدون دخالت پادتن ایمونوگلوبولین ایی کندتر رخ می‌دهد.

در این تحقیق، پژوهشگران دانشگاه بریستول، دانشکده سنت جورجز دانشگاه لندن، امپریال کالج لندن، کینگز کالج لندن، و موسسه پوست‌شناسی سنت جانز مشارکت کرده‌اند.

مطلب پیشنهادی

تغذیه با شیر مادر بر نمرات امتحانات در دوران نوجوانی تاثیر می‌گذارد

رنه پریرا الیاس، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد، براساس پژوهشی نوشته کودکانی که مدت طولانی‌تر از شیر …